site stats
 
tel:+385 51 273 864/865
fax:+385 51 273 859
Novosti Tvrtka Partneri Kontakt Poslovanje
ALATI
BOJE I LAKOVI MEFFERT
BOJE I LAKOVI PUFAS
BRIGNOLA
DEKORATIVNI PROGRAM
GLUTOCLEAN
MALOPRODAJA
PLIJESAN X PROGRAM
PROFI MIX-SISTEM
PUFATHERM
SAMOLJEPLJIVE FOLIJE
SPREJEVI

ANTINIKOTINSKA BOJA D522Unutarnja specijalna disperzivna boja za dobro pokrivajuće, bijele premaze na zidovima i stropovima napadnutim nikotinom. Uporabljiva i kao zaštita na stropnim pločama. Podloga mora biti nosiva. Postojeće premaze boja odstraniti. Podloge koje jako upijaju i pjeskovite podloge trebaju biti premazane s Akrilnom impregnacijom. Prvi premaz, ovisno o upijanju podloge, razrijediti sa max 10 % vode. Ukoliko je prvi premaz ujedno i završni, boju ne razrjeđivati. Ne kapa. Pokriva, najčešće, sve mrlje već kod prvog premaza. Po želji nijansirati sa düfa pigmentima.
Ne upotrebljavati na temperaturama ispod 5ºC.Čišćenje alata odmah nakon uporabe s vodom eventualno uz dodatak deterdženta. Skladištiti na hladnom i suhom mjestu bez mogućnosti smrzavanja-iznad 5ºC.Trajnost u zatvorenom originalnom pakiranju iznosi cca 24 mjeseca. Ne odlijevati u odvode kanalizacije te držati dalje od dohvata ruku djece. Koristiti u dobro prozračenim prostorijama.
Sastav: Čista akrilna disperzija, titan dioksid,exstender,voda,aditivi,konzervansi.
Pakiranje: 2.5l i 5l .Izdašnost: cca 6 m


Tehnički listBOJA PROTIV PLIJESNI D112Visoko kvalitetna, periva, dobropokrivna, disperzivna, fungicidna i bakteriocidna unutarnja mat boja. Razrjeđuje se s vodom. Posebno preporučljiva za vlažne proizvodne prostore kao npr. pivovare, mljekare, vinski podrumi, tekstilni pogoni, klaonice, pogoni za konzerviranje kao i za zaštitu higijene u kuhinjama, kupaonama i bolnicama. Ne djeluje negativno na ljude, difuzna, bez mirisa, bez otapala, otporna na uporabljiva dezinfekcijska sredstva, kao npr. 3%-tni Sagrotan. Nove, zrakom sušene, mineralne podloge od žbuke MGII i MGIII, teški beton, cement za fuge, vapnenac i ciglasti zid: Ožbukane površine 2-4 tjedna ostaviti ne premazane. Popravci na žbuci moraju se dobro osušiti.
Napraviti jedan temeljni premaz a düfa Temeljnom podlogom (Akrilna impregnacije). Stare nepremazane, mineralne podloge od žbuke
MGII i MGIII, teški beton, cement za fuge, vapnenac i ciglasti zidovi: Prašinu, prljavštinu i masnoću oprati s vodom i oštrom četkom.Nakon sušenja nanijeti temeljni premaz s düfa Temeljnom podlogom. Disperzivni premazi: S düfa Lužinom temeljito očistiti stare latex premaze i oprati s čistom vodom. Oštećeni disperzivni premazi: Odstraniti ostatke. Nanijeti jedan temeljni premaz s düfa Temeljnom podlogom nakon sušenja. Pri sobnoj temperaturi od +20°C ponovno premaziva nakon cca 4 sata. Kod hladnijih temperatura produljuje se vrijeme sušenja. Ne nanositi na temperaturama ispod 5ºC. Nanosi se četkom, valjkom s dugim dlakama ili špricom. Prije uporabe dobro promiješati. Pri kratkim pauzama u radu držati alat uronjen u boju da se ne bi osušio, oprati s vodom odmah nakon uporabe. Skladištiti na hladnom i suhom mjestu ali ne ispod 5ºC. Kod kontrastnih boja, prvi premaz razrijediti s max 10% vode , a drugi nanositi nerazrijeđen.
Samo potpuno praznu ambalažu dati na recikliranje. Ostatke ne odlijevati u odvode kanalizacije te držati izvan dohvata ruku djece. Rok trajanja u originalnom zatvorenom pakiranju pogledati na poklopcu. Sastav: Stirol - akrilna disperzija, titanov dioksid i extender, voda,glikoli, aditivi, fungicidi, konzervansi.
Izdašnost: cca 6 m²/L


Tehnički listBOJA ZA BRZU OBNOVUUnutarnja boja za perive mat premaze na zidovima i stropovima. Odlična za prostorije koje trebaju biti brzo renovirane (kavane, hoteli, kuhinje, bolnice, biroi itd.) i brzo puštene u uporabu. Štiti kao izolacija protiv nikotina, mrlja od korozije, vode i plina, s njom se mogu premazivati i tekstilne tapete, juta i stiropor. Boja sadrži razrijeđivač. Visoko pokrivajuća, periva, blagog mirisa, na bazi otapala. Premaz dobro pokriva, brzo se
suši, otporan je na habanje. Podloga mora biti nosiva i suha. Podloge koje jako upijaju trebaju biti premazane s düfa Temeljnom podlogom (Akrilna impregnacija). U nedovoljno prozračnim prostorijama (pekare, mesnice) napraviti jedan probni premaz. Stare mineralne i vapnene premaze odstraniti. U većini slučajeva dovoljan je jedan ravnomjeran premaz. Površine s velikim kontrastima i upijajuće površine moraju biti premazane s düfa
Bojom za brzu obnovu razrijeđenu s 5 % Specijalnog razrijeđivača. Boju nanositi ravnomjerno, da se dobije dovoljno debeli sloj za optimalnu zaštitu kistom, valjkom ili špricom. S düfa Polumat lakom nijansirati max 2–5%. Pri normalnoj sobnoj temperaturi od cca +20°C suha od prašine nakon 1-2 sata ,suha na dodir nakon cca 4 sata te ponovno premaziva nakon 24 sata. Čišćenje alata odmah nakon uporabe sa specijalnim razrjeđivačem ili Terpentin razrjeđivačem. Pakiranje držati zatvoreno i skladištiti na hladnom i prozračnom mjestu. Ne prolijevati u kanalizaciju te držati izvan dohvata ruku djece. Rok trajanja u originalnom zatvorenom pakiranju pogledati na poklopcu. Sastav: Titanov dioksid, kvalitetna masa za zapunjavanje, akrilna smola, extender, izoparafin, aditivi. Izdašnost: cca 2,5L/18m²


Tehnički listBOJA ZA KROV D240Polamat difuzne boja za premazivanje krovnih crijepova od gline, betona, eternita i salonita. Otporna na sve klimatske uvjete. Prije nanošenja preporuča se čišćenje podloge visokotlačnim vodenim aparatom. Razrjeđuje se s vodom.
BOJA ZA KROV D240- tonovi


Antracit

Cigl crvena

Smeđa
BOJA ZA VLAŽNE ZIDOVEGotova zaštitna boja na bazi pliolita i portland cementa. Koristi se za saniranje mrlja na vlažnim zidovima kao i za izolaciju protiv vlage na svim mineralnim podlogama, kao npr. zidu, betonu, žbuci. Nije namijenjena za gipsane podloge, pješčani kamen i neupijajuće površine.


Tehnički listBRZOVEZUJUĆI CEMENTMiješa se s vodom.Žbuka za brzu obnovu, montažu ili učvršćivanje raznih držača podložnih visokom pritiscima ili opterećenjima, npr. rukohvati, metalne drške, razne viseće kuke. Sredstvo za unutarnju i vanjsku uporabu koje se koristi za uporabu i ravnanje raznih betonskih površina, cementnih podova kao i za zapunjavanje (fugiranje) betonskih pukotina i ukrasne opeke. Brzovezajući cement je brzo, čvrsto sredstvo, u 5 do 7 minuta kameno čvrst, a poslije samo 15 minuta potpuno u uporabi. Otporno na vremenske uvijete. Ne smije se miješati s ostalim tvarima. Preporučuje se, ne upotrebljavati ga na gipsanim i zaglađenim podlogama. Može se koristiti i za betonske podove.


Tehnički listFUGIRNA MASA U TUBI - BIJELAGotova fugirna masa za unutarnju uporabu koja se koristi za fugiranje novih i popravaka starih fuga na pločicama, pločica od pečene gline i mozaik pločica. Dugo vrijeme uporabe, oslobođena štetnih tvari. Poslije sušenja ostaje bijela.

    IZOLIR BOJAVisoko pokrivna, iznimno snažna bijela mat, unutarnja disperzivna boja s jakim izolacijskim djelovanjem protiv mrlja nastalih od nikotina, vode, korozije (ruzine), masnoća, itd. Idealan za obnovu zidova u bolnicama, kantinama,halama, kancelarijama, kuhinjama, čekaonicama i sl. Otporna na vodu, pranje i habanje. Većinu tvrdokornih mrlja pokriva već u prvom premazu. Blagog mirisa i ima visoku pokrivnu moć. Idealno rješenje zbog mogućnosti istovremenog useljenja. Po potrebi razrjeđuje se s vodom. Držati izvan dohvata ruku djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ostatke ne odlijevati u kanalizacijske sustave već u za to predviđena odlagališta. Izbjegavati odlaganje u okoliš. Ostatke ambalaže dati na recikliranje. U slučaju doticaja s očima ili gutanja, odmah se obratiti liječniku i pokazati ambalažu (sastav). Sastav: polivinilno acetatna disperzija, titan dioksid, kalcium karbonat, kreda, talkum, kaolin, silikat, voda, aditiv, benzil i metil isothiazolinon.
Rok trajanja: U originalnoj zatvorenoj ambalaži vrijedi minimalno do datuma otisnutog na ambalaži. Potrošnja: cca 6 m²/ L

    

Tehnički listIZOLIR BOJA ZA POKRIVANJE MRLJATrajno izolira mrlje od plina, nikotina, korozije, vlage na zidu kao i od katrana i bitumena te spriječava njihovo naknadno izbijanje.Brzo suši, nakon čega se može premazati zidnim bojama.
Primjena: Prije uporabe dobro promiješati i nerazrijeđeno nanijeti. Za kvalitetno izoliranje preporuča se nanijeti i drugi premaz. Nanijeti ga poprečno u odnosu na prvi premaz. Alate odmah očistiti nakon uporabe s Düfa Nitro univerzalnim razrjeđivačem. Skladištiti na hladnom i suhom mjestu ali bez mogućnosti smrzavanja.
Proizvod je suh od prašine nakon cca 1 sata a ponovno premaziv nakon cca 6 sati. Nanosi se kistom ili valjkom.
Sigurnosno zaštitne mjere: Ostatke ne odlijevati u odvode kanalizacije S29 te držati izvan dohvata ruku djece S2. Ako se proguta S46 ili dođe u dodir s očima ili kožom hitno oprati s puno vode te tražiti savjet liječnika a sa sobom ponijeti ostatke boje i naljepnicu S26.
S38 – nadražuje dišne organe i kožu, S23 – ne udisati paru, S51 – raditi u samo dobro prozračenim prostorijama, S39 – nositi zaštitna sredstva za oči, R10 - zapaljivo, R41 - opasnost od teških ozljeda očiju,R67 – para može prouzročiti uspavanost i omamljenost.
Rok trajanja: U originalnom zatvorenom pakiranju vrijedi minimalno do datuma otisnutog na ambalaži.
Sastav: Prirodna smola, alkohol, titandioksid, gips i aditivi.
Utrošak: 750ml/m Sigurnosna obavijest: EU – granična vrijednost za proizvod (Kat. A/g): 450 g/l (2007). Proizvod sadrži max. 380 g/l HOS.
KONCENTRAT PROTIV PLIJESNIVisoko koncentrirano dopunsko sredstvo, protiv algi, plijesni i gljivica. Fungicidni koncentrat za sve disperzivne boje koje se razrjeđuju s vodom, fasadne boje i žbuke na bazi umjetne smole. Izdašnost: cca 250ml/10L direktno s bojom.
LJEPILO ZA STIROPORGotovo za uporabu ljepilo na akril-disperzivnoj bazi, služi za lijepljenje dekorativnih i stiropor ploča. Bez štetnih tvari. Ne sadrži razrjeđivač. Površine osjetljive na vlagu kao npr. gipsane ploče, gipsane kartonske ploče ili šperploče, a također i jako upijajuće površine prije uporabe premazati do stropa s Düfa temeljnom podlogom.

    

Tehnički listLUŽINAPovršinu čini čistom i nosivom za sve nove premaze. Čisti brzo i temeljno sve stare površine premazane bojama ili lakovima. Primjena: Bočicu razrijediti s 3-5L vode, kratko protresti i nanijeti sa spužvom, kistom ili četkom. Premazane površine temeljno oprati s vodom i ostaviti da se osuši. Po zavšetku sušenja možete odmah započeti s bojanjem. Skladištiti na suhom i hladnom mjestu bez mogućnosti smrzavanja. Sigurnosno zaštitne mjere: Ostatke ne odlijevati u odvode kanalizacije te držati izvan dohvata ruku djece. Ako se proguta ili dođe u dodir s očima ili kožom oprati s puno vode. Po potrebi tražiti savjet liječnika a sa sobom ponijeti ostatke proizvoda i naljepnicu. Nositi zaštitne naočale za oči i zaštitu za lice.
Sastav: Tensidi, fosfati, parfemirana ulja i boja.
Utrošak: Bočica 250ml dovoljna za 50-100m² površine.
PROFI-TEC AKRILNA MASAAkrilna jednokomponentna masa na bazi akrilnih disperzija.Izvrsno prijanja i zapunjava pukotine,a služi i kao masa za brtvljenje vrata, prozora, itd. Premaziva bojom ili lakom, već nakon cca 20 min. Profi kvaliteta. Potrošnja:310ml za 12m kod debljine fuga 5x5mm. Primjena: Za unutarnju i vanjsku primjenu. Nakon 5-10min
fugu oblikovati za to predviđenim alatom. Izuzetno elastična. Podloga mora biti čista,odmašćena i suha. Kod jako upijajućih površina prije samog nanošenja mase (P 580)nanijeti razrijeđeni premaz u omjeru 1:4 s vodom. Važno: Prilikom rada ne smije biti
velika koncentracija vlage u zraku kao i prvih sljedećih 5h nakon nanošenja mase(P 580). Inače vrlo dobro prijanja na vlažne površine.
SOL ZA IZOLACIJU-IMPREGNACIJASpecijalno temeljno sredstvo za unutarnje površine koje istodobno djeluje protiv vode, nikotina i mrlja od korozije (ruzine) kao i kod ukrasne fasadne opeke. Ekstra jako, intenzivno, temeljno sredstvo, za impregnaciju, izolaciju, konzervaciju, neutralizaciju i saniranje. Ne propušta salitru. Djeluje preventivno protiv oštećenja na žbuci. Nakon nanošenja, površina se ne treba ispirati. Idealno se razrjeđuje se s vodom u omjeru 1:4.


Tehnički listUNUTARNJA MASA ZA ZAPUNJAVANJEMasa na bazi celuloze za unutarnju uporabu koja se koristi za zapunjavanje drvenih površina, žbuka, zidova, betona, gipsanih ploča i ploča za izolaciju. Odlikuje se velikom moči zapunjavanja čak i većih pukotina i rupa. Miješa se s vodom. Nanosi se lopaticom i gleterom. Odlične kvalitete, te ne iziskuje bezuvjetnu impregnaciju.
VANJSKA MASA ZA ZAPUNJAVANJEMasa na bazi cementa za vanjsku i unutarnju uporabu koja se koristi za zapunjavanje većih pukotina i rupa, ravnanje zidova i betonskih površina te za postavljanje pločica. Nanosi se lopaticom. Odlične kvalitete, te ne iziskuje bezuvjetnu impregnaciju. Miješa se s vodom.