site stats
 
tel:+385 51 273 864/865
fax:+385 51 273 859
Novosti Tvrtka Partneri Kontakt Poslovanje
ALATI
BOJE I LAKOVI MEFFERT
BOJE I LAKOVI PUFAS
BRIGNOLA
DEKORATIVNI PROGRAM
GLUTOCLEAN
MALOPRODAJA
PLIJESAN X PROGRAM
PROFI MIX-SISTEM
PUFATHERM
SAMOLJEPLJIVE FOLIJE
SPREJEVI

2K EPOKSID PREMAZPROIZVOD - 2K EP PREMAZ. Dvokomponentni premaz koji se nanosi na sve mineralne unutarnje površine. Posebno namijenjen za površine pod velikim opterećenjima (skladišta, parkirališta, podzemne garaže, podrume). Otporan na razrijeđene kiseline, ulja, benzin, sol kao i mehanička oštećenja od guma pokretnih vozila. Nije pogodna za tankove u kojima se skladište ulja. Premaz je vodorazrijediv, ekološki prihvatljiv, polusjajan, a nakon sušenja vodonepropusan i trajno otporan.
POVRŠINA - pogodna za sve suhe, nosive, mineralne površine
(cement,beton) koje su prethodno odmašćene i očišćene. Maksimalna vlažnost površine ne smije biti veća od 4%.
Prijanjanje min≥ 1,5N/mm². Nova cementna površina mora odstajati min 25 dana prije uporabe 2K EP premaza.
UPORABA – Harter (učvršćivač u maloj kantici) promiješati s lakom (velika kantica) u omjeru 1:4. Prije spajanja s lakom, Harter
lagano miješati 2-3 min (max 400 okr/min), do dobivanja jedinstvene homogene mase. Nakon toga po upustvima određenu količinu razrijediti s vodom. Radna temperature ne smije pasti ispod 10°C niti prijeći 30°C. Max. relativna vlaga ne smije prijeći 80%. Zamiješani materijal pri temperaturi od 20°C vrijedi max. 2h (mora se potrošiti), a kod većih temperatura vrijeme rada se smanjuje. Premaz razrijediti s 10-20% vode kod srednje upijajućih površina, a jako upijajuće površine razrijediti s 30-35% vode. Druga, odnosno treća ruka se razrijeđuje
s 15-20% vode u razmaku 24h. Postoji mogućnost kod druge ruke dodati 10% kvarcnog pijeska (0,2mm) da bi površina bila manje skliska.
Važno - Samo apsolutno 100% homogeno zamiješana kombinacija komponenti daje rezultat. Izričito se držati zadanih pravila uporabe.
ALAT - Za rad koristiti valjak(valjčić), četku ili kist.
Čišćenje alata odmah nakon uporabe u toploj vodi.


Tehnički listBOJA ZA BAZENTekuća plastificirana zaštita na klor kaučuk bazi za mineralne površine. Zaštita od ozona, klorirane vode, teških kiselina i lužina.Izvanredno pogodna za bazene, akvarije, ribnjake. Podloga mora biti čista, suha, odmašćena, nosiva i prianjajuća. Nove betonske površine ne premazivati minimalno 5 tjedana. Kod novih bazena vanjske zidove je poželjno izolirati s Düfa izolir lakom. Kod starih premaza prethodno provjeriti moć prianjanja. Alge i ostale nečistoće prethodno isprati visokotlačnim strojem. Jako upijajuće površine poželjno je impregnirati s Düfa TB impregnacijom. Nanosi se kistom ili valjkom. Prije uporabe dobro promiješati. Temeljni premaz razrijediti isključivo s 20% Düfa Nitro univerzalnim razrjeđivačem. Završni premaz nerazrijeđen nanijeti. Alate odmah očistiti nakon uporabe s Düfa Nitro univerzalnim razrjeđivačem. Ne bojati minimalno 10 dana nakon zadnje kiše. Skladištiti na hladnom i suhom mjestu ali bez mogućnosti smrzavanja. Neotvorena kantica vrijedi do datuma otisnutog na ambalaži Sastav: klor kaučuk, mirisni ugljikovodik, glikoli, titan dioksid, pigmenti, aditivi. Proizvod je suh od prašine nakon 30 minuta, ponovo je premaziv nakon cca. 4 sata i potpuno je suh nakon cca. 12 sati. Potrošnja: 750ml/8m². Upotrebljavati ga samo u dobro prozračenim prostorijama.
Držati od dohvata ruku djece. Izbjegavati kontakt s očima. Ostatke ne odlijevati u kanalizacijske sustave već u za to predviđena
odlagališta. Izbjegavati odlaganje u okoliš. Ostatke ambalaže dati na recikliranje. U slučaju doticaja s očima ili gutanja, odmah se
obratiti liječniku i pokazati ambalažu (sastav).

TEKUĆA PLASTIKALak boja za zaštitu betona, podova, cementnih temelja, željeza, čelika, tvrdog PVC-a, umjetnih materijala od duro plastike te unutarnje drvenarije. Otporna je na mineralna ulja, razrijeđene kiseline, lužine i uobičajena sredstva za kućanstvo, odstranjuje vlagu i gljivice. Koristi se za betonske podove, vlaknasti cement, podrume,praonice, terase i balkone kao i za sandučiće za cvijeće. Podloga mora biti suha, čista, bez prašine i masnoća.
Stare premaze nije potrebno odstranjivati, ali ipak, prije nanošenja preporučamo napraviti probu. Željezo i metal:
Premazati s düfa temeljnim lakom. Pocinčani metali: Očistiti s razrijeđenim amonijakom. Svježe betonske i cementne površine: Premazati nakon 4 tjedna. Može se nanositi kistom, valjkom ili špricom. Prije uporabe, dozu protresti, a radnu površinu premazati 2-4 puta. Prvi premaz razrijediti s cca 10% düfa specijalnim razrjeđivačem.Razmak između premaza cca 5 sati. Ukoliko je vrijeme sušenja dulje, potrebno je lagano prebrusiti prethodni premaz.
Nakon cca 1 sat, suho na dodir, ponovno premazivo nakon cca 5 sati, a potpuno suho nakon cca 24 sata. Alat odmah nakon uporabe isprati s dufa specijalnim razrjeđivačem. Skladištiti na hladnom i suhom mjestu bez mogućnosti smrzavanja. Rok trajanja u originalnom, zatvorenom pakiranju vrijedi minimalno do datuma otisnutog na ambalaži. Ostatke ne odlijevati u odvode kanalizacije te držati izvan dohvata ruku djece. Sastav: Kombinacija specijalnih umjetnih alkila i alkida,titan dioksida, raznih pigmenata, aditiva i specijalnih masa za zapunjavanje.
Izdašnost: 750 ml/ 10 m²


Tehnički list